Қазақстанның жеңіл және тамақ өнеркәсібі – География
Қазақстанның жеңіл және тамақ өнеркәсібі ел экономикасын жақсартуда маңызды рөл атқарады. Бұл сала ауыл шаруашылығына негізделген, азық-түлік өнімдерінің 90%-ын қамтамасыз етеді. Тамақ өнеркәсібі мал, өсімдік, балық шикізаттарын өңдеу және жартылай шикізаттан өнім алу арқылы төртке бөлінеді. Ол тұтынушы мен шикізат көздеріне жақын орналасу факторына қарай үш топқа жіктеледі. Ет өндірісі сала көлемінің төрттен бірін құрайды.
Тегтер: ҰБТ, ЕНТ, ҰБТ 140, ҰБТ 140 балл, ҰБТ дайындық, ҰБТ-ға дайындық, ҰБТ дайындық курстары, Miras Academy, Қазақстан экономикасы, жеңіл өнеркәсіп, тамақ өнеркәсібі, ауыл шаруашылығы, азық-түлік өнімдері, мал шикізаты, өсімдік шикізаты, балық өңдеу, тұтынушыға жақын, шикізат көзі, ет өндірісі, ет комбинаттары, өнім алу.
105 бейне сабақ
| Қазақстан Республикасының аймақтарының геоэкономикалық жағдайы
4 мин |