Ас қорыту жүйесі және оның функциялары – Биология
Ас қорыту жүйесі – адамның өмірі мен дамуы үшін маңызды физиологиялық процесс. Тағамдағы нәруыз, май, көмірсулар, витаминдер, су мен минералдарды сіңіру қажет. Нәруызды 120 г, майларды 70-120 г, көмірсуларды жеткілікті мөлшерде қабылдау керек. Ас қорыту жүйесіне ауыз қуысынан тоқ ішекке дейінгі мүшелер кіреді, тағам механикалық және химиялық өзгерістерге ұшырайды.
Тегтер: ҰБТ, ЕНТ, ҰБТ 140, ҰБТ 140 балл, ҰБТ дайындық, ҰБТ-ға дайындық, ҰБТ дайындық курстары, Miras Academy, ас қорыту жүйесі, қоректену, тағам құрамындағы заттар, нәруыз, көмірсулар, май, витаминдер, минералды заттар, су, ауыз қуысында, жұтқыншақ, өңеш, қарын, аш ішек, тоқ ішек, механикалық өңдеу, химиялық өзгерістер.