Диссоциациялық тұрғыдан қышқылдар мен негіздердің қасиеті – Химия
Қышқылдар күшті (күкірт, азот, тұз) және әлсіз (сірке, аскар, лимон) болып бөлінеді, олардың диссоциациялану дәрежесі арқылы анықталады. Диссоциация дәрежесі формуламен есептеледі: альфа = (диссоциацияланған молекулалар / жалпы молекулалар) * 100%. Күшті негіздер 30%-дан жоғары, әлсіздер 3%-дан төмен. Сутек иондарының саны қышқылдық қасиетті анықтайды.
Тегтер: ҰБТ, ЕНТ, ҰБТ 140, ҰБТ 140 балл, ҰБТ дайындық, ҰБТ-ға дайындық, ҰБТ дайындық курстары, Miras Academy, қышқылдар, негіздер, диссоциация, күшті қышқылдар, әлсіз қышқылдар, диссоциациялану дәрежесі, сутек иондары, реакция, аммиак, натрий гидроксиді, химиялық қасиеттер, күйдіру, реакция сатысы.