Альдегидтер мен кетондардың қасиеттері – Химия
Альдегидтер мен кетондардың ұшқыштығы спирттермен салыстырғанда төмен, себебі сутектік байланыс жоқ. Су ерткіші ретінде олар сутектік байланыс түзеді, бұл ұшқыштықты арттырады. Альдегидтер мен кетондарды спирттерді тотықтыру арқылы алуға болады, ал тотықсыздану кезінде спирттер түзіледі. Альдегидтер көміс айна реакциясына қатысып, натрий гидросульфаты мен әрекеттескенде тұнба пайда болады.
Тегтер: ҰБТ, ЕНТ, ҰБТ 140, ҰБТ 140 балл, ҰБТ дайындық, ҰБТ-ға дайындық, ҰБТ дайындық курстары, Miras Academy, альдегидтер, кетондар, спирттер, сутектік байланыс, ұшқыштық, иіс, тотықтыру, тотықсыздану, сапалық реакция, нуклеофилді қосылу, натрий гидросульфаты, реакция нәтижесі.