Сахароза: құрылымы және гидролизі – Химия
Сахароза — глюкоза мен фруктозадан тұратын дисахарид. Ол қызылша мен қант қамысынан алынады. Өндіріс процесінде қант ертіндісі жоғары температурада дайындалады. Кальций гидроксиді қосылғанда кальций сахарейті түзіледі, одан таза қант алуға болады. Сахарозаның гидролизі судың қышқылдық қатысында жүреді, нәтижесінде глюкоза мен фруктоза пайда болады.
Тегтер: ҰБТ, ЕНТ, ҰБТ 140, ҰБТ 140 балл, ҰБТ дайындық, ҰБТ-ға дайындық, ҰБТ дайындық курстары, Miras Academy, сахароза, глюкоза, фруктоза, қант, гидролиз, қант қамысы, қызылша, кальций гидроксиді, кальций сахарейті, таза қант, сахарид, изомер, реакция, қышқылдық орта.