Майлар: қасиеттері және түрлері – Химия
Майлар глицерин мен карбон қышқылының эфирлену реакциясы арқылы синтезделеді, нәтижесінде үш су молекуласы пайда болады. Майлар қатты (қаныққан радикалдар) және сұйық (қанықпаған радикалдар) болып бөлінеді. Сабын алу үшін эфирлердің гидролизі жүреді, ал гидрлеу реакциясы арқылы сұйық майлар қатты майларға, мысалы, маргаринге айналады.
Тегтер: ҰБТ, ЕНТ, ҰБТ 140, ҰБТ 140 балл, ҰБТ дайындық, ҰБТ-ға дайындық, ҰБТ дайындық курстары, Miras Academy, майлар, майлардың қасиеттері, қатты майлар, сұйық майлар, эфирлену реакциясы, гидролиз, сабын, сабындану реакциясы, гидрлеу реакциясы, катализатор, радикалдар, пальмитин қышқылы, стеарин қышқылы, олеин, линол.